Pametno: Pozivamo USKOK i DORH da hitno ispitaju cijeli slučaj!

tačno.net
Autor/ica 4.4.2019. u 16:16

Pametno: Pozivamo USKOK i DORH da hitno ispitaju cijeli slučaj!

U stranci Pametno se pitaju zašto se Grad Split nije uknjižio na ove ceste po Zakonu o cestama i tko je za to odgovoran. Stoga pozivaju sve nadležne institucije da istraže tko je namjerno ili nenamjerno pogodovao privatnim vlasnicima i doveo Grad i građane u ovu situaciju.

Kao grom iz vedra neba nekima je stigla navodna današnja odluka u kojoj je Grad Split izgubio parnicu vezano uz zemlju na TTTS-u i to u vrijednosti od 150 milijuna kuna. Vijećnici stranke Pametno u više navrata su upozoravali i postavljali pitanja gradonačelniku i službama oko ovog slučaja, čak tražili i kompletnu dokumentaciju koju nikad nisu dobili. Odgovori su bili standardni: “postupak traje”, iako su kao vijećnici imali pravo na uvid u cjelokupnu dokumentaciju.

Sada sve znamo i postavlja se pitanje odgovornosti – tko je ovo dopustio? – pita se Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno.

Kratkim kronološkim pregledom to je izgledalo ovako:

Na 38. sjednicu Gradskog vijeća koju vodi Nevenka Bečić stiže prijedlog zaključka o sklapanju Sporazuma  o reguliranju međusobnih odnosa na nekretninama položenim na TTTS-u kojeg je pripremila Služba za imovinskopravne poslove i izgradnju s pročelnikom Antom Krželjom na čelu. Prijedlog se usvaja, a potpisnik je u ime Grada Splita tadašnji zamjenik gradonačelnika Jure Šundov.

Tek 24.04.2013. zaključak se pojavljuje u službenom glasniku. Nakon toga niti jedan gradonačelnik ne provodi ovaj zaključak.

Postavlja se pitanje zašto se Grad Split nije uknjižio na ove ceste po Zakonu o cestama i tko je odgovoran. Predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak poziva sve nadležne institucije da istraže tko je namjerno ili nenamjerno pogodovao privatnim vlasnicima i doveo Grad i građane u ovu situaciju.

tačno.net
Autor/ica 4.4.2019. u 16:16