Turska policija privela 72 navijača istanbulskih fudbalskih klubova

tačno.net
Autor/ica 27.9.2013. u 11:22

Turska policija privela 72 navijača istanbulskih fudbalskih klubova

U sklopu opsežne akcije protiv nereda na utakmicama, istanbulska policija jutros rano privela 72 navijača Besiktasa, Galatasaraya i Fenerbahcea

ISTANBUL/ANKARA (AA) – Turski ministar unutrašnjih poslova Muammer Guler je saopćio da su policijskom akcijom u ranim jutarnjim satima privedena 72, od ukupno 96 lica, za kojima je ranije izdat nalog za hapšenje zbog umiješanosti u 16 nereda na fudbalskim utakmicama, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).

U jutrošnjoj operaciji istanbulske policije, izvršen je pretres oko 200 objekata, a uhapšena su 72 lica, među kojima i neke vođe navijača istanbulskih fudbalskih klubova Besiktasa, Galatasaraya i Fenerbahcea.

Među jutros uhapšenim je i lider poznate navijačke grupe Besiktasa „Čaršija“ Alen M.

Turska policija pokrenula je opsežne akcije borbe protiv nereda na fudbalskim utakmicama. Posljednji incident na turskim stadionima desio se u nedjeljnom istanbulskom derbiju između Besiktasa i Galatasaraya na olimpijskom stadionu „Ataturk“.

Navijači Besiktasa su pred sam kraj utakmice uspjeli ući u teren i natjerati sudije i fudbalere da pobjegnu u svlačionice. Utakmica je prekinuta pri rezultatu 2:1 za Galatasaray, a o njenom konačnom izhodu će odlučiti Fudbalska federacija Turske.

tačno.net
Autor/ica 27.9.2013. u 11:22