Sirijske opozicija osuđuje napad u Homsu

tačno.net
Autor/ica 26.2.2017. u 10:56

Sirijske opozicija osuđuje napad u Homsu

Foto: AFP

Delegacija sirijske opozicije na mirovnim pregovorima u Ženevi osudila je, kako je formulisala terorizam i teroriste, ne navodeći direktno napad na sedišta sirijskih snaga bezbednosti u provinciji Homs. “Naš stav je jasan. Osuđujemo terorizam i teroriste. Osuđujemo Islamsku državu i bivši ogranak Al Kaide”, rekao je šef delegacije Nasr el Hariri. Prema njegovim rečima, sirijska opozicija osuđuje sve terorističke operacije. Delegacija sirijske vlade je prethodno, na mirovnim pregovorima u Ženevi, zatražila od UN i opozicije da osude terorizam, posle napada ISIL-a u sirijskoj centralnoj provinciji Homs.

Oni su naveli i da će sirijske vlasti odgovoriti na jučerašnji napad u kojem je ubijeno više od 40 osoba. Specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura izjavio je da je motiv napada bio da ugrozi pregovore u Ženevi.

Istovremeno, Sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava je saopštila novi bilans žrtava napada kod sirijskog grada Al Baba, gde su poginule 83 osobe, među kojima ima najviše civila. Odgovornost za ovaj napad, izveden u petak, preuzeli su militanti Islamske države. Turska vojska, uz podršku sirijskih savezničkih boraca, povratila je kontrolu nad Al Babom posle dva meseca borbi.

RSE

tačno.net
Autor/ica 26.2.2017. u 10:56