Poslijednje upozorenje političkim moćnicima u BiH: Odričem se svog matičnog broja u korist male Belmine!

tačno.net
Autor/ica 5.6.2013. u 10:19

Foto: Tanjug/AP

Poštovani,


Ja sam Nihad Aličković, predstavnik AntiDayton grupe i obraćam Vam se povodom jučerašnje objave u medijima za nemogućnost odlaska tromjesečne bebe na liječenje van BiH zbog neriješenih političkih kolačica oko JMBG.

Pošto mala Belmina mora HITNO biti izmještena na liječenje van države kako bi joj se presadila koštana srž, ŽELIM JAVNO DA PRENESEM I IZJAVIM DA SE U TU KORIST ODRIČEM SVOG MATIČNOG BROJA, tačnije zadnjih 6 brojeva koji sačinjavaju ukupan matični broj jedne osobe.

S obzirom da iskreno i čisto sumnjam da će politički indijanci predvođeni svojim ličnim interesima sutra izglasati ikakve pogodnosti koje vode ka tome da djeca tj. novorodjenčad BiH dobiju svoje matične brojeve, molim Vas da moju JAVNU PONUDU PRENESETE U JAVNOST U CJELOSTI. Siguran sam da nisam i neću biti jedini s ovakvom ponudom nakon Vaše objave.

Političkim filozofima koji svoju filozofiju provode nad nedužnim građanima poručujem da sklone svoje prljave ruke s ove zemlje i državu već jednom prepuste onima koji je žele voditi dostojanstveno. Za sve postoje rješenja pa tako i ova moja ponuda ima logiku. Rado ću hodati Bosnom dok vi letite van nje da bi ovoj maloj nevinoj duši izašao u susret, ali Vama obećavam da nećete zaustaviti ni mene ni sve one građane kojima je puna kapa više Vaše mudrosti koja nam svakodnevno čupa kosu s glave. 


Ne budete li reagovali na ovo, građani predvođeni sami sobom će početi reagovati prema Vama. Ako Vi poznajete samo silu koju sprovodite nad nama, vjerujte poznajemo je i mi i spremni smo kao građani da uzvratimo za dobro nas i svih budućih generacija!

Ovo što vi svakodnevno radite više nema ni NAZIV NI IME NI NADIMAK, OVO JE NEŠTO, a mi ne živimo u nečemu već u Bosni i Hercegovini, zemlji dobrih i pravednih, ali i hrabrih i ponosnih građana.

AntiDayton
Nihad Aličković

tačno.net
Autor/ica 5.6.2013. u 10:19